top of page

Kompressions Behandling

Hos Borup Fysioterapi tilbyder vi kompressionsbehandling med kompressionsbukser. Denne behandling er særdeles effektiv til nedsætte hævelse, til at øge restitution, fjerne væske og forbedre blodcirkulation i benene. Behandlingen kan indgå i eksisterende fysioterapi eller bookes som selvstændig behandling. Læs mere her!

Behandling og dybdegående massage med Kompressionsterapi
 

Yourboots kompressionsbehandling hos fysioterapeuter hos Borup Fysioterapi

Kompressionsbehandling er behagelig, afslappende og uden bivirkninger. Kompressionsterapien, som også kan inkludere et dybdegående massage program, kan afhjælpe flere forskellige problemer i benene herunder:

  1. Forbedret Blodcirkulation: Kompressionsbukser kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen og iltoptagelsen i musklerne, hvilket er essentielt for atleter og dem, der er fysisk aktive. Dette kan også hjælpe med at reducere ophobning af mælkesyre, som giver den 'gelé'-agtige følelse efter træning.

  2. Hurtigere Restitution: Ved at forbedre blodgennemstrømningen kan kompressionsbeklædning hjælpe med at reducere muskelsmerter og træthed, samt fremskynde fjernelsen af affaldsstoffer fra musklerne.

  3. Reduceret Hævelse og Inflammation: Kompressionsbeklædning hjælper med at reducere hævelse og inflammation ved at lette blodgennemstrømningen tilbage til hjertet.

  4. Forebyggelse af Blodpropper: Ved at forbedre cirkulationen reducerer kompressionsbeklædning risikoen for blodpropper, især for personer med cirkulationsproblemer, ødemer eller lymfødem.

  5. Behandling af Lymfødem og Ødem: Kompressionsbeklædning kan hjælpe med at håndtere tilstande som lymfødem ved at fremme lymfeafstrømning og holde hævelse nede, forbedre cirkulationen og reducere komplikationer.

Ben med lymfødem kompressionsterapi og lymfedranage mod hævelser i ben hos Borup Fysiotera

Behandling af Hævede ben; Ødemer og Lymfødem

Behandling med kompressionsbukser er en yderst effektiv behandlingsform til sænkelse af hævelser. Her bruger vi automatisk udstyr, der bruger pneumatisk kompression (vekslende lufttryk). Det vekslende tryk øger blodgennemstrømningen, hvilket sænker hævelser. Derfor er kompressionsterapi effektiv til behandling af ødemer og lymfødemer - og også den teknik man bruger på lymfødemklinikker og hospitaler.

Ødemer er hævelser i vævet i muskler, brusk, ledbånd og sener. Disse hævelser kan have mange årsager og kan blandt andet skyldes væskeophobning, dårlig venepumpeaktivitet eller dårligt tilbageløb af blod fra benene, hvilket kan resultere i hævede ben.

 

Lymfødem skyldes, at lymfevæsken, der løber i lymfekarrene til lymfekirtlerne, er blevet blokeret. Lymfen kan derfor ikke løbe fra f.eks. en arm eller et ben, som så hæver op, fordi der siver væske ud i vævet.

Praktisk Information

Behandling med kompressionsbukser hos Borup Fysioterapi tager ca. 20-25 minutter, hvor man afslappet ligger på en briks i sit eget rum. Her kan man læse et blad eller en bog imens behandlingen foregår.

Priser: En behandling koster 250 DKK. Eller kan tilkøbes igangværende forløb mod et tillæg på 80 DKK.

Øget blodcirkulation med kompressionsbukser mød hævede ben hos Borup Fysioterapi

Book en tid nu!

Du kan booke tid online via nedenstående knap.

Du kan også booke en tid ved at ringe til os på 57 53 23 23

- vi har telefontid alle hverdage mellem kl 9.00 - 12.00. Udenfor telefontid kan du skrive en SMS eller mail.

Borup Fysioterapi Logo
bottom of page