top of page
Kranio Sakral Terapi hos erfarne terapeuter Velida og Eva hos Borup Fysioterapi manuel beh

Kranio Sakral Terapi i Borup

Vores erfarne terapeuter, Eva og Velida, tilbyder udover fysioterapi også Kranio Sakral Terapi, en behandlingsform kendt for sin blide og dybe tilgang til at fremme kroppens naturlige helingsprocesser.

KST - En Dybdegående Helkropsterapi

Kranio Sakral Terapi (KST) er en blid, manuel behandlingsmetode, der dykker dybt ind i kroppens indre rytme og energi. Velida og Eva's ekspertise i denne terapiform giver dem mulighed for at arbejde nænsomt med kroppens egne ressourcer, fremme selvhelbredelse og genoprette kroppens naturlige balance. Læs også om Biodynamisk Kranio Sakral Terapi, en mere meditativ og spirituel form som Velida tilbyder.

Kranio Sakral Terapi Borup Fysioterapi KST Terapi udført af Velida
Dynamic stillness Touch Kranio Sakral terapi

Hvad Kan Kranio Sakral Terapi Hjælpe Med?

Kranio Sakral Terapi har vist sig at kunne afhjælpe følgende gener og dysfunktioner:

 • Hovedpine, migræne, hjernerystelse og piskesmæld

 • Nakkesmerter, rygsmerter og kæbespændinger

 • Led- og muskelsmerter

 • Stress og psykosomatiske gener

 • Stressbetonede koncentrations- og hukommelsesproblemer

 • Tinnitus og svimmelhed

 • Kronisk træthed og søvnproblemer

 • Fordøjelsesproblemer

 • Vejrtrækningsbesvær

 • Bækkengener og smerter under graviditet

 • Menstruationsbesvær

 

Velida og Evas omfattende erfaring og faglige dygtighed sikrer, at hver behandling er tilpasset den enkelte klients specifikke behov og udfordringer.

Hvordan foregår Kranio Sakral Terapi?

Som klient kan du forvente en afslappet og behagelig oplevelse, hvor du oftest ligger fuldt påklædt på briksen, hvilket gør behageligt tøj til en fordel.

 

Terapeuterne anvender blide berøringer, ofte på kraniet, omkring korsben /sacrum) og rygsøjle, for at identificere og arbejde med ubalancer og spændinger i kroppens kraniosakrale system. Disse spændinger er kroppens måde at vise, at den her har et ubalance eller blokering, som den ikke selv formår at løse.

 

Tilgangen fremmer en dyb afslapning og integration af krop og sind.

Historien bag Kranio Sakral Terapi

Kranio-Sakral Terapi udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode med rødder tilbage til arbejdet af den anerkendte amerikanske osteopat, William Sutherland. Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne.

 

Metoden er siden blevet videreudviklet af bl.a. læge og osteopat Dr. John Upledger og hans elever som skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.

 

Eva og Velida  trækker på disse rige traditioner og kombinerer dem med moderne teknikker, for at tilbyde en personlig og skræddersyet behandling til hver klient.

Historien bag Kranio Sakral Terapi hos Borup Fysioterapi

Den Kraniosakrale Rytme

Kranio Sakral Terapi arbejder med hele kroppen, ud fra det man kalder det kraniosakrale system, som består af knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum), bindevævsmembranerne, der adskiller de enkelte hjernedele og som samtidig omgiver rygmarven, samt cerebrospinalvæsken, som hjernen og rygmarven flyder i.

I Kranio Sakral Terapi arbejder man bl.a. ud fra vores knoglers funktion og bevægelse - i forhold til hinanden og de omliggende strukturer samt cerebrospinalvæsken. Hver enkelt knogle har sit helt eget bevægelsesmønster og indgår samtidigt i en fælles rytme, omtalt som den kraniosakrale rytme. Denne rytme kan mærkes over hele kroppen.

 

Gennem Kranio Sakral Terapi løsnes hinder, suturer og bindevæv, således at systemet igen kan bevæge sig frit og give næring til vævet i centralnervesystemet.

Kvinde modtager Kranio Sakral Terapi hos Borup Fysioterapi

Kranio Sakral Terapiens virkninger

Kranio Sakral Terapi hos Borup Fysioterapi går ud over symptomlindring.

 

Eva og Velida's helkropsbehandlinger er designet til at arbejde med og omfavne hele kroppen og sindet, løsne spændinger, fremme balance og understøtter kroppens egne, naturlige helingsmekanismer. Det er en rejse mod dybere velvære, hvor klienter ofte oplever forbedret kropsbevidsthed og en følelse af fornyet energi og vitalitet, samt at fysiske såvel som psykiske blokeringer forløses.

Kranio Sakral Terapi for Børn og Spædbørn i Borup

Kranio Sakral Terapi er en blid og ikke-invasiv behandlingsform, der kan være særligt gavnlig for børn og spædbørn. Terapien fokuserer på at frigøre spændinger og ubalancer i kraniet, rygsøjlen og det omgivende væv, hvilket kan have en positiv effekt på barnets overordnede velvære og udvikling. For spædbørn, der kan opleve ubehag som følge af fødselstraumer eller andre tidlige livsstressorer, kan Kranio Sakral Terapi bidrage til lindring af kolik, søvnproblemer og irritabilitet. For ældre børn kan terapien støtte nervesystemets udvikling, forbedre koncentrationen og fremme en følelse af ro og balance.

 

Ved at adressere kroppens indre rytmer styrker Kranio Sakral Terapi barnets fundament for sund vækst og udvikling.

Kranio Sakral Terapi til børn og spædbørn hos Velida

Book Din Kranio Sakral Session

Opdag den transformative kraft af Kranio Sakral Terapi hos Borup Fysioterapi. Velida og Eva venter på at byde dig velkommen og guide dig på din krops helingsrejse.

Pris: ca. 30 min 350 DKK //ca. 60 min 600DKK

 

Med en blanding af traditionelle og moderne teknikker, dybdegående viden og en passion for klientens velvære, er du i kyndige hænder.

Kontakt os i dag for at booke din session og tage det første skridt mod en dybere følelse af balance, heling og indre harmoni. Vi ser frem til at være en del af din rejse mod optimalt helbred og velvære.

Link til Borup Fysioterapi hovedside
bottom of page